США записали Росію та Білорусь до "чорного" списку за торгівлю людьми

Держдепартамент представив щорічну доповідь про ситуацію з трудовою та сексуальною експлуатацією. Росія та Білорусь опинились у "чорному" списку

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Голос Америки.

Держсекретар США Джон Керрі представив щорічну доповідь про торгівлю людьми у світі. Доповідь оцінює роботу урядів 188 країн у боротьбі з сучасним рабством. Керрі назвав торгівлю людьми "індустрією", яка приносить $ 150 млрд на рік.

"Хоча торгівля людьми зустрічається у багатьох сферах, ризик більш виражений у галузях, які покладаються на низькокваліфіковану або некваліфіковану робочу силу. Часто таку роботу роблять представники соціально відчужених груп, включаючи мігрантів, інвалідів чи меншості", - зазначив Кері.

Росія включається в найнижчу групу доповіді третій рік поспіль. При цьому, за оцінками Держдепартаменту, торгівля людьми з метою трудової експлуатації є основною проблемою для Росії.

Вперше за час підготовки доповідей Білорусь опинилася зниженою до "чорного" списку. Критерії зарахування в цю групу - невідповідність зусиль влади мінімальним стандартам боротьби з торгівлею людьми і недостатні зусилля уряду по досягненню такої відповідності. Україна зберегла місце в списку "пильного спостереження".

Нагадаємо, що Держдеп рекомендував американським громадянам не відвідувати Крим, а також східні регіони Донецької і Луганської областей, а ті, хто вже знаходиться там, мають негайно виїхати звідти.