Стало відомо, коли розпочнеться відновлення Контрактової площі

Реконструкцію Контрактової площі планують розпочати навесні 2016 року

Про це зазначила координатор конкурсу щодо реконструкції Контрактової площі Анна Бондар, повідомляє прес-служба Київської міськдержадміністрації, передає Еспресо.TV.

"Взимку тут можуть бути проведені роботи з благоустрою та розчищення площі. За умови наявного фінансування, розпочати реконструкцію можна вже навесні 2016 року. Відповідні пропозиції до програми соціально-економічного розвитку на наступний рік подасть Департамент містобудування восени", - сказала Бондар.

Нагадаємо, що міський конкурс на оновлення Контрактової площі було проведено у травні цього року. Переміг проект "Київська вітальня" студії Buro-o. 

Архітектори Buro-o пропонують реконструювати Сагайдачного і створити бульвар на тій частині цієї вулиці, яка прилягає до Контрактової площі. Також на Сагайдачного та навколо пам’ятника Сковороді планується висадити дерева, щоб відновити Контрактовий сад. Крім того, у планах — облаштувати транспортний хаб, заборонити рух транспорту на площі перед районною адміністрацією і НаУКМА.

У "зрізаном" пагорбі біля пам’ятника Сагайдачному архітектори хочуть відкрити підземний археологічний музей. Зробити площу більш привабливою має і застосування різних сценаріїв освітлення, нова бруківка та вуличні меблі.