Суд у Новосибірську оштрафував соратників Навального

За рішенням суду в Новосибірську голова виборчого штабу опозиційної "Демократичної коаліції" Леонід Волков має сплатити штраф за непокору вимозі співробітника поліції у розмірі 1 тисячі рублів

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на російську службу ВВС.

Аналогічні рішення прийнято судом щодо членів виборчого списку Демкоаліції в Новосибірську Кирила Левченка (1 тисяча рублів) і Сергія Бойка (500 рублів). Юрист Владлен Лось також заплатить штраф в 500 рублів.

У понеділок ввечері в Новосибірську поліція затримала лідерів і юристів "Демократичної коаліції", в тому числі главу штабу Леоніда Волкова і двох учасників виборчого списку - Єгора Савіна та Сергія Бойка. Це сталося після засідання виборчкому Новосибірської області, на якому кандидатів від коаліції не допустили до виборів, визнавши недійсною частину підписів, зібраних на підтримку кандидатів.

В коаліції, у свою чергу, звинувачують виборчком у відправці некоректних запитів у Федеральної міграційної служби, крім того, вказують на помилки в базі даних регіональної міграційної служби. Волков, Савін і Бойко у відповідь на відмову надати їм протокол засідання оголосили голодування і відмовлялися залишати будівлю виборчкому.

Про утворення демократичної коаліції у квітні оголосили лідер "Партії прогресу" Олексій Навальний і РПР-Парнас Михайло Касьянов. Пізніше вони заявили, що планують взяти участь в регіональних виборах цього року в трьох областях - Новосибірській, Калузькій і Костромській. Регіональні вибори в Росії призначені на 13 вересня.