В Україні створять новий український спецназ "КОРД"

Незабаром в Україні запрацює новий український спецназ "КОРД"

Про це прем'єр-міністр Арсеній Яценюк повідомив під час оголошення до набору в нову патрульну поліцію Луцька, передає Еспресо.TV.

"КОРД" - корпус оперативно-раптової дії - це спецназ, який ставитиме за мету боротьбу зі злочинністю і оперативне реагування на порушення прав і свобод громадян. Тому його основою стануть учасники АТО та бійці різних підрозділів", - зазначив прем'єр.

Також глава департаменту патрульної поліції Києва МВС України Олександр Фацевич повідомив про нового командира підрозділу "Світязь".

"Я командував "Світязем" рік, з вами ми пройшли багато чого, але всі завдання виконали достойно. Для мене була велика честь керувати таким підрозділом. Наразі хочу представити достойного командира, колишнього командира батальйону "Волинь" - Козака Сергія", - повідомив Фацевич.

Наразі відбувається нагородження працівників роти патрульної служби міліції особливого призначення "Світязь" УМВС України у Волинській області.

Нагадаємо, що раніше Арсен Аваков повідомляв, що перші підрозділи спецназу МВС КОРД (корпус оперативно-раптової дії) з'являться до кінця 2015 року.