ЄС може виділити Україні до 75 млн євро на підтримку реформи державної служби, - Шимків

Європейський Союз може виділити додатково до 75 млн євро на підтримку реформи державної служби, якщо уряд та парламент вчасно приймуть відповідні документи

Про це 28 липня на круглому столі "Реформування державної служби: Достойні зарплати vs Корупція" розповів заступник глави Адміністрації президента Дмитро Шимків, передає Еспресо.TV із посиланням на прес-службу глави держави.

"У травні 2014 року між Україною та ЄС був підписаний Контракт з розбудови держави, згідно з яким Україна може вже в цьому році отримати 105 млн євро (другий транш допомоги), якщо виконає низку умов. Одна з них — створення й затвердження повноцінного та детального плану реформування державного сектору. Для цього парламент має ухвалити новий закон про державну службу", - пишуть у прес-службі.

Окрім 105 млн євро на розбудову держави, Україна може отримати ще до 75 млн євро - на підтримку реформи держслужби. Для цього, стверджують у прес-службі, окрім закону про державну службу, Кабінет міністрів має розробити, затвердити та представити ЄС стратегію реформування державного управління з планом впровадження, відповідальними та строками.

"Попередні переговори з ЄС, проведені при підготовці концепції, показали, що наші партнери готові розглядати можливість надання додаткових коштів, але лише за наявності чіткого плану реформи. Тепер справа за виконавчою владою. Уряд має дійти фінальної згоди з Європейським Союзом та затвердити стратегію реформування державної служби, а парламент - прийняти відповідний закон", - пояснив Дмитро Шимків.