Центробанк Росії припинив закуповувати валюту в резерви

Банк Росії з 28 липня призупинив закупівлю валюти для поповнення міжнародних резервів країни

Про це повідомляється в прес-релізі регулятора від 29 липня, передає Еспресо.TV з посиланням на Slon.ru.

Як наголошується в матеріалах ЦБ, операції в рамках поповнення резервів перервані через зростання волатильності на внутрішньому валютному ринку. На який термін регулятор призупинив купівлю валюти, не повідомляється.

27 липня Центробанк купив валюти на $ 160 млн, тоді як з 9 червня по 24 липня набував по $ 200 млн на день. На початку червня регулятор також скорочував обсяг купівлі через різких курсових коливань, у тому числі до нуля 5 червня. Закуповувати валюту в резерви ЦБ почав з 13 травня.

На відкритті торгів Московської біржі 29 липня рубль зміцнився до основних світових валют. Так, курс долара впав на 57 копійок до 59,45 рубля, а євро - на 72 копійки до 65,67 рубля.

Останні кілька днів рубль, навпаки, значно (більш ніж на 5%) ослаб до долара і євро на тлі зниження цін на нафту, які досягли мінімуму за півроку (по Brent) і чотири місяці (по WTI). За підсумками основної валютної сесії 28 липня валюта США подорожчала на 50 копійок до 60,14 рубля, а євро - на 37 копійок до 66,54 рубля.

Нагадаємо, раніше економіст Ерік Найман писав, що російська влада навмисне девальвує рубль, щоб утримувати роздуті військові бюджети і неефективну економіку.