Допитати Януковича по Skype неможливо, - Генпрокуратура

Генеральна прокуратура України вважає неможливим допит усунутого президента Віктора Януковича в режимі відеоконференції, оскільки неможливо підтвердити його особу

Про це на брифінгу сказав начальник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк, передає Еспресо.TV із посиланням на Українські Новини.

"Якщо особа перебуває на території іншої держави, то дії з ідентифікації особи... повинні проводиться відповідними органами цієї держави. В даному випадку у нас немає підтвердження ні від самого Януковича, ні від держави, де він перебуває, і чи можна проводити з ним слідчі дії", - сказав пан Горбатюк.

За його словами, аби провести таку конференцію, Янукович повинен з'явитися в посольство України в Росії або в правоохоронні органи Росії для встановлення його особи.

"Лист з роз'ясненнями норм законодавства був направлений адвокатам Януковича", - зазначив представник ГПУ.

У відомстві також припустили, що заява екс-президента України про готовність давати свідчення в режимі відеоконференції є піар-акцією.

Напередодні ЗМІ поширили заяву адвокатів Віктора Януковича, які повідомили, що екс-президент готовий давати свідчення українським слідчим і судовим органам в режимі відеоконференції.