Міністр розповів, які регіони "гальмують" отримання субсидій. Яценюк наказав покарати губернаторів

Право на субсидії отримали вже 1,9 млн родин

Про це на засіданні Кабміну заявив міністр соціальної політики Павло Розенко, передає Еспресо.TV.

"Вже 1,9 млн родин отримали право на нарахування субсидій. Ще додатково 550 тисяч справ знаходяться на розгляді. Таким чином ми випереджаємо власні прогнози - мати на початок опалювального сезону приблизно 2 млн справ. Думаю, ми встигнемо зробити набагато більше", - заявив міністр.

За словами Розенка, найкраща ситуація в Полтавській області, Києві,  Вінницькій та Дніпропетровській областях, де рівень оформлення субсидій складає 85% від поданих заявок.

"Найгірше Харківська,Одеська, Чернівецька та Закарпатська області, які навіть не перевалили за планку 50%", - додав він.

У відповідь на таку статистику прем'єр Арсеній Яценюк запропонував "персональну відповідальність місцевої влади" за гальмування.

"Пропоную протокольне рішення Кабінету міністрів України про персональну відповідальність глав Одеської, Чернівецької, Харківської, Закарпатської областей за соціальне забезпечення громадян і оформлення субсидій Це є пряма відповідальність влади. Коли половина громадян не тримають субсидій, зато вони отримають платіжки", - заявив прем'єр.

Нагадаємо, 20 липня Павло Розенко повідомляв, що 1,6 млн сімей отримують субсидію. Це в чотири рази більше, ніж раніше.