Під Києвом створили карантинну зону через африканську чуму свиней

У Броварському районі виявлено випадки захворювання на африканську чуму свиней. Навколо створили 30-кілометрову карантинну зону

Про це повідомляє Еспресо. TV з посиланням на прес-службу ГУ МВС України в Київській області.

Правоохоронці вказують, що 25 червня у Броварському районі на території ПАТ "Агрокомітет Калита" було виявлено випадки захворювання на африканську чуму свиней трьох дорослих тварин. Упродовж трьох днів в господарстві різко виріс падіж свиней на відгодівлі.

"Навколо осередку захворювання та 30 кілометрів навкруги встановлено карантинну зону. Введено обмеження руху транспортних засобів, заборонено вивіз за територію продуктів і сировини тваринного походження, кормів та інших вантажів. Для контролю ввозу та вивозу виставлено два ветеринарно-міліцейських пости з числа дільничних інспекторів міліції, представників ветеринарної медицини та управління державної служби з надзвичайних ситуацій", - кажуть в МВС.

Створено надзвичайну протиепізоотичну комісію. Фахівці докладають усіх зусиль, аби небезпечна хвороба не поширилась на інші області та закликають громадян дотримуватися вимог протиепізоотичного режиму.

Нагадаємо, що фахівці Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України виявили вірус африканської чуми свиней в Київській та Житомирській областях.