Платіні оголосив, що йде в президенти ФІФА

Керманич УЄФА Мішель Платіні офіційно підтвердив, що балотуватиметься на посаду першої особи світового футболу

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на офіційний сайт УЄФА.

У листі, відправленому президентам і генеральним секретарям 209 національних асоціацій, Платіні пише, що ухвалив обдумане рішення.

"Я ретельно зважив майбутнє футболу і власне. Бувають моменти, коли потрібно брати долю у власні руки. Я переживаю один з таких періодів - переломний етап у моєму житті і в низці тих подій, що визначають майбутнє ФІФА", - сказав Платіні.

Француз пообіцяв, що його ідеї дозволять ФІФА знову посісти своє гідне і поважне місце.

"Нещодавні події змушують нас почати нову сторінку в історії вищого органу світового футболу і переосмислити принципи його керівництва", - скзаав Платіні.

Тиждень тому виконком ФІФА призначив дату виборів нового президента організації, які відбудуться 26 лютого наступного року.

Нагадаємо, що наприкінці травня розгорівся найбільший в історії ФІФА корупційний скандал. Водночас швейцарська поліція порушила кримінальну справу стосовно групи невідомих осіб, пов'язаних з відмиванням грошей під час виборів країн-організаторів ЧС-2018 і ЧС-2022.

Йозеф Блаттер на конгресі ФІФА 29 травня був переобраний на черговий термін, однак через чотири дні оголосив про відставку.