У СБУ розповіли, як російські військові маскуються на Донбасі

На території Донбасу затриманий російський військовий Володимир Старков отримав замість російських документів документи терористичної "ДНР"

Про це сьогодні на брифінгу заявив голова СБУ Василь Грицак, передає Еспресо.TV.

"Перед перетином кордону у військових відбирають документи, які можуть ідентифікувати їх як діючих військовослужбовців ЗС Росії – паспорт, військовий квиток та жетон", - сказав Грицак.

Крім того, військовослужбовці підписують документ про нерозголошення факту проходження військової служби на території України, проходять інструктаж про заборону носіння розпізнавальних знаків, які вказують на приналежність до Збройних сил РФ

Перетин державного кордону здійснюється зазвичай в нічний час.

За словами голови СБУ вже на території України російські військовослужбовці, з метою конспірації, обирають собі вигадані прізвища і навіть імена. Так, затриманий Володимир Старков взяв собі дівоче прізвище дружини.

Нагадаємо, 25 липня близько 22:00 25 липня співробітники Державної прикордонної служби на контрольному посту "Березове" (Донецька область) затримали КамАЗ, у якому знаходились російський військовий та велика кількість набоїв.