Україна обурена тортурами ув'язнених Росією українців

МЗС України занепокоєне інформацією про тортури щодо незаконно затриманих Росією громадян України

Про це заявила речниця МЗС України Мар'яна Беца під час брифінгу у середу в Києві, повідомляє Еспресо.TV із посиланням на Укрінформ.

"Викликають обурення факти порушень прав людини щодо зазначених громадян України. Зокрема, наявна інформація про застосування до Олега Сенцова тортур співробітниками російських правоохоронних органів під час затримання у травні 2014 року на території АР Крим. Крім того, наявні відомості застосування тортур до іншого ув'язненого у цій справі громадянина України - Олексія Чирнія", - наголосила Беца.

Дипломат підкреслила, що при цьому свідчення, отримані внаслідок незаконних дій, використовуються для обвинувачення у тероризмі Олега Сенцова та Олександра Кольченка, що повністю нівелює об'єктивність слідства.

"МЗС України вкотре наголошує на неприпустимості та протиправності подальшого утримання на території РФ громадян України, затриманих російською окупаційною владою в АРК, та звертається до російської сторони з вимогою про їх звільнення і повернення в Україну", - зазначила Беца.

Читайте також: Геращенко пропонує після суду обміняти ГРУшників на Савченко та Сенцова.