В СБУ показали затриманого російського майора, який віз арсенал зброї в "ДНР"

В Службі безпеки України розповіли, який арсенал зброї віз в Україну затриманий російський майор

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на twitter СБУ.

За повідомленням Служби безпеки 25 липня вони затримали на КП “Березове” Камаз з позначкою 5 бригади НЗФ “Оплот”. В машині знаходився кадровий офіцер ЗС РФ майор Старков Володимир Олександрович, 1978 р.н., уродженець Хабаровського краю.

"Він проходить дійсну військову службу в одній із військових частин міста Новочеркаськ Ростовської області. Посада - начальник служби ракетно-артилерійського озброєння (РАО), особистий номер - Ф-549345", - зазначили в СБУ.

За повідомленням Служби безпеки, в авто знайшли: заряди до ручного протитанкового гранатомета – 36 ящиків; заряди до підствольних гранатометів – 5 ящ; гранати Ф-1 та РГД-5 – 50 ящ, патрони миттєвої запальної дії до кулемету "УТЕС" – 56 ящиків; патрони калібру 7,62 – 12 ящиків; патрони калібру 5,45 – близько 90 000 штук.

"Старков відразу після затримання наголосив, що є громадянином РФ та належить до кадрового складу Збройних сил Росії", - уточнюють в СБУ.

Нагадаємо, близько 22:00 25 липня співробітники Державної прикордонної служби на контрольному посту "Березове" (Донецька область) затримали КамАЗ, у якому знаходились російський військовий та велика кількість набоїв.