Волонтери з "Чорного тюльпану" відновили пошук загиблих

Волонтери місії "Чорний тюльпан", які раніше припинили пошук загиблих в АТО українських військових, знову приступили до роботи

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на Facebook керівника місії Ярослава Жилкіна.

"До нас надійшла величезна кількість звернень від простих людей і громадських організацій з пропозицією надати допомогу, із закликом - "не залишайте роботу"!, - написав він.

Отримавши допомогу, додав волонтер, "ми порахували, що не в праві припинити роботу, чекаючи вирішення питання або офіційної реакції (якої поки так і немає)".

"Без шуму і пилу відремонтували машини, провели ротацію і хлопці продовжують свою роботу. (Сьогодні працюють у Вуглегірську)"- повідомив Жилкін, додавши, що гроші на роботу і ремонт поки є, але вони скоро закінчаться.

"Поки працюємо, наскільки вистачить ресурсів і сил, якщо звичайно наших волонтерів не приберуть з проекту. Вже звучать голоси. Проблеми, порушені нами, - не вирішуються. Поки за приватною ініціативою провожу зустрічі і консультації з людьми, які можуть змінити ситуацію", - додав керівник місії.

Раніше волонтери припинили пошук тіл у зв'язку з тим, що у них не залишилося на це грошей, а усі звернення до чиновників про допомогу були проігноровані.

За даними Жилкіна, за 318 днів "Чорний тюльпан" вивіз із зони АТО 609 тіл і фрагментів тіл. Ці роботи були зроблені повністю за рахунок волонтерів і пожертвувань. 

Нагадаємо, сьогодні керівник Управління цивільно-військового співробітництва Збройних сил України Олексій Ноздрачов заявив, що пошук й ексгумація тіл українських військовослужбовців і представників інших військових формувань, загиблих у зоні АТО, продовжиться, всупереч заявам, які поширюють у ЗМІ.