Американський репер Dr. Dre випустить перший за 16 років альбом

Американський репер і продюсер Dr. Dre презентував нову платівку, що стане саундтреком до фільму "Прямо з Комптона"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Rolling Stone.

Перший альбом репера після 16-річної перерви стане саундтреком до фільму "Прямо з Комптона", над яким зараз працює виконавець.

Картина вийде на екрани 14 серпня 2015. Вона розповість історію каліфорнійської хіп-хоп-групи NWA, учасником якої був Dr. Dre. Репер разом зі ще одним членом колективу, Ice Cube, виступив продюсером стрічки, а також написав до неї музику.

У записі саундтрека взяли участь американські репери і протеже Dr. Dre Емінем і Кендрік Ламар. В альбом також увійдуть нові композиції групи NWA, що возз'єдналася для роботи над фільмом.

"Це щось. Це Dr. Dre, це те, чого всі чекали, - розповів Ice Cube про нову платівку свого колеги. - Це однозначно дуже круті записи, і все це він випустить в один день".

Попередній альбом Dr. Dre під назвою "2001" вийшов в 1999 році. Після цього виконавець почав роботу над "Detox", у записі якого брали участь репери 50 Cent, Snoop Dogg і TI, однак диск так і не надійшов у продаж.

Dr. Dre - американський репер, вважається засновником і найбільшим представником напрямку джи-фанк. Dr. Dre був учасником групи NWA, що існувала з 1986 по 1991 рік. Також репер виступив продюсером альбомів таких хіп-хоп-виконавців, як Snoop Dogg, Eminem, 50 Cent, Xzibit і 2Pac.

Як уже повідомлялося, американський реп-музикант Емінем стане виконавчим продюсером кримінального серіалу Motor City та напише оригінальний саундтрек до нього.