Безробітних українських ІТ-спеціалістів навчатимуть провідні компанії

Державна служба зайнятості співпрацюватиме із освітньою системою Brain Academy та провідними ІТ-компаніями України для підготовки та працевлаштування ІТ- спеціалістів

Про це пише Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Кабміну.

Меморандум щодо проекту підписали голова Державної служби зайнятості Ярослав Кашуба, засновник Brain Academy Ігор Закалов, директор Astound Commerce Дмитро Козловський, директор Infotek Марк Марченко та координатор навчального центру NIX Solutions Вікторія Моргун.

Кашуба зазначає, що Україна сьогодні є лідером за кількістю випускників інженерних спеціальностей, тож ринок ІТ-послуг України вже протягом 8 років росте швидше, ніж у середньому в світі.

"У найближчі 5 років дефіцит ІТ-фахівців в Україні очікується на рівні 100 тисяч, а у світі – 5 млн. При цьому важливо вчасно зорієнтуватися і почати підготовку людей", – сказав він.

Засновник Brain Academy розповів, що курси академії для розробників і тестувальників програмного забезпечення проводяться сертифікованими інструкторами за напрямками тестування ПО, розробки Java, .Net, From-End.

"Велика кількість ІТ-компаній, які є партнерами Brain Academy, зацікавлені в працевлаштуванні якісних фахівців. У зв'язку з цим провідні українські компанії з радістю підтримають старт співпраці між Державною службою зайнятості та ІТ-ринком. Тому у випускників BrainAcademy, у випадку успішного проходження навчання, з'являються всі шанси на успішне працевлаштування і подальшу кар'єру в ІT", - йдеться в повідомленні урядової прес-служби.

Марк Марченко, директор Infotek розповів, що вже розпочато співпрацю зі службою зайнятості у Запоріжжі.

Нагадаємо, що незабаром у Києві відкриється інноваційний клуб для IT- та бізнес-курсів.