Експертизи не підтвердили причетність підозрюваних до вбивства Нємцова

Результати біологічних експертиз щодо обвинувачених у вбивстві російського опозиціонера Бориса Нємцова говорять на користь підсудних

Зокрема, в автомобілі ZAZ Chance, яким користувалися підозрювані у скоєнні злочину, не виявлено їхніх слідів підсудних, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Коммерсантъ".

Це була судово-біологічна експертиза запахових слідів людини, заснована на ольфакторному методі дослідження - реєстрації запаху людини.

Спеціально натреновані собаки намагалися виявити можливі сліди обвинувачених на шматках оббивки, вирізаних із сидінь автомобіля, а також на рульовому колесі з встановленими на ньому кнопками і витягнутої рукоятки перемикання передач. Однак подібності запахів тварини не встановили.

Інша біологічна експертиза не підтвердила участі обвинувачених у тренувальних стрільбах у Підмосков'ї незадовго до вбивства опозиціонера. Експерти вивчали речові докази, вилучені в березні в лісі неподалік від села Козіно Одінцовського району Підмосков'я.

Слідчі знайшли в лісі імпровізований тир, в якому, як вони припустили, на банках і пляшках хтось відпрацьовував навички стрільби з бойових пістолетів. Слідчі вирішили, що там тренувалися фігуранти справи, адже речові докази були виявлені неподалік від села, де жили троє обвинувачених у справі Нємцова - Хамзат Бахаєв, Анзор Губашев і його брат Шадід Губашев.

Пошук відбитків пальців обвинувачених і слідів їх потожирових виділень на виявленій зброї, недопалках, упаковці жувальної гумки і одноразових шприцах також не приніс результатів.

Всі речові докази, крім однієї гільзи зі змазаним і непридатним для ідентифікації відбитком пальця, виявилися чистими від біологічних слідів. Експерти зробили висновок, що до них торкалися в рукавичках.

Борис Нємцов був убитий чотирма пострілами в спину 27 лютого на Великому москворецькому мосту біля Кремля. У скоєнні вбивства підозрюються п'ять осіб, у тому числі ймовірний стрілок - екс-боєць батальйону внутрішніх військ чеченської поліції "Північ" Заур Дадаєв. Спочатку він дав свідчення, однак потім від них відмовився, заявивши, що обмовив себе під тортурами.