Правозахисники обвинувачують Ізраїль у вбивстві 75 дітей в Секторі Газа

Ізраїльські сили обвинувачують у вчиненні військових злочинів у місті Рафах у Секторі Газа

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Independent.

Згідно зі звітом правозахисної організації Amnesty International, під час конфлікту з ХАМАС Ізраїль убив щонайменше 136 палестинських мирних жителів, в тому числі 75 дітей. Це сталося минулого року після того, як ізраїльський солдат потрапив у полон терористів.

"Безжалісне і масивне бомбардування, що відбулося у жилих кварталах міста Рафах, було прямою відповіддю на захоплення солдата і показало шокуюче ігнорування життя мирних жителів. Було вчинено ряд непропорційних і нерозбірливих атак, які вони (Ізраїль – ред.) так і не змогли розслідувати незалежно", - прокоментував Філіп Лютер, директор близькосхідної програми організації "Amnesty International".

Правозахисники стверджують, що звіт було зроблено на основі аналізу сотень фото і відео, спутникових фото і свідчень очевидців.

Речник ізраїльського посольства у Великій Британії у коментарі виданню The Independent сказав, що методологія, факти, аналізи і висновки звіту сфабриковані проти Ізраїлю. На його думку, замало уваги присвячено як атакам ХАМАС, так і розміщенню ними гранатометів і баз у жилих кварталах.

"Всі обвинувачення грунтуються на неперевірених свідченнях окремих палестинців без врахування потенційного упередження чи тиску влад ХАМАСу, або просто того, що звичайні люди, яких опитували посеред боїв, обмежені у можливості знати причини, методологію і наміри воюючих сторін", - сказав представник посольства.

Згідно зі звітом Армії оборони Ізраїлю, опублікованому 1 серпня 2014 р., перемир’я було порушено саме ХАМАС, тож Ізраїль надав пропорційну відповідь.

У звіті ООН вказується, що протягом 50-денної війни загинуло 1400 палестинців, третина із них – діти. ООН стверджує, що "можливі військові злочини" мали місце по обидва боки конфлікту.