Квіташвілі думає, що Рада розгляне законопроекти щодо реформи системи охорони здоров'я до кінця літа

Законопроекти, що стосуються реформування системи охорони здоров'я можуть бути розглянуті депутатами до кінця серпня

Про це міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі повідомив на засіданні громадської ради Міністерства охорони здоров'я, передає Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс-Україна"

"Буде проведено засідання, щоб до кінця серпня законопроекти були прийняті", - сказав він.

Квіташвілі зазначив, що розроблені Міністерством охорони та зареєстровані Кабінетом міністрів законопроекти тільки на 2% відрізняються від альтернативних законопроектів, які були пізніше зареєстровані народним депутатом Олегом Мусієм.

"Альтернативні законопроекти - це на 90% переписаний наш текст, ще 7-8% - це несуттєві зміни, і лише 2%, які змінюють суть", - сказав він.

Міністр пояснив, що, зокрема, істотні відмінності депутатського законопроекту полягають в тому, що документ парламентарів передбачає, що кожен медзаклад має казначейський рахунок, в той час як законопроект, розроблений МОЗ передбачає, що заклади охорони здоров'я можуть мати казначейські рахунки або рахунки в банківських установах.

"Альтернативний законопроект залишає тільки казначейські рахунки, але це змінює всю суть, бо казначейство в кінці року може забрати з рахунку медустанови всі засоби. Автоматично втрачається сенс, щоб лікарні заробляли гроші і вкладали їх у свій розвиток", - сказав він.

При цьому Квіташвілі зазначив, що "поки процес консолідації не зрушив".