Німеччина заборонила "Газпрому" розвивати мережу АЗС

Федеральне мережеве агентство Німеччини 20 травня вимагає від Gazprom Germania GmbH припинити торгівлю стисненим природним газом на автозаправних станція

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Весті.Економіка".

Повідомляється, що Gazprom Germania оскаржила рішення агентства у Вищому земельному суді Дюссельдорфа. Проте, у компанії зазначають, що рішення по відповідному позову поки не прийнято.

"Газпром" також прийняв остаточне рішення закрити проект розвитку газосховища Saltfleetby на основі найбільшого сухопутного газового родовища в Британії.

"31 жовтня 2014, у зв'язку зі сформованою ситуацією на ринку зберігання природного газу у Великобританії, було прийнято рішення зупинити реалізацію даного проекту, витягти буферний газ і здійснити демонтаж обладнання", - пояснює компанія.

Відмова від проекту обійшлася у 37,7 млн євро.

"Реструктуризація зарубіжних активів групи "Газпром" спричинить в наступні роки зміну структури пайової участі групи (Gazprom Germania) та оптимізацію кадрового складу (середньорічна чисельність в 2014 р персоналу групи була 1249 осіб). У ході реструктуризації передбачено вибуття великих пайових участей" , - пояснює "Газпром".

"Залежно від рішень, які будуть прийняті у зв'язку з наміченою реструктуризацією, прогноз групи Gazprom Germania в майбутньому значно знизиться в порівнянні з прибутком звітного періоду з поправкою на одноразові ефекти", - попереджає компанія.