По трагедії Boeing-777 на Донбасі ведеться два розслідування

Для з'ясування причин краху Boeing-777 на Донбасі в липні 2014 р. ведеться технічне і кримінальне розслідування

Про це заявив віце-прем'єр-міністр України, голова Державної комісії з розслідування катастрофи Геннадій Зубко, передає прес-служба.

За словами Зубка, технічне розслідування має встановити причину падіння літака, а за результатами кримінального провадження будуть покарані винні у катастрофі. Результати технічного розслідування будуть оприлюднені наприкінці серпня.

"Україна з першого дня взяла курс на максимальну прозорість і відкритість. Ми передали розслідування голландській стороні, щоб забезпечити неупередженість процесу. Вимога міжнародного трибуналу була консолідованою позицією п'яти країни. Але Росія не захотіла відкритого об'єктивного суду", - зазначив Зубко.

Як відомо, Росія ветувала рішення Радбезу ООН про створення трибуналу з розслідування катастрофи малайзійського "Боїнга".

Створення трибуналу вимагали п’ять країн: Австралія, Нідерланди, Бельгія, Малайзія та Україна. У середу до них приєдналась Італія.

У тій версії тексту, яку було опубліковано російськими ЗМІ, сказано, що мета створення трибуналу – притягнути до відповідальності осіб, які скоїли злочини, пов’язані зі знищенням малайзійського авіалайнера.

Резолюція передбачала покарання не лише безпосередніх виконавців, але й причетних до злочину осіб.