Програмістка з України кинула престижну роботу та життя в США, щоб працювати у Саакашвілі

Українська програмістка Люба Шипович пішла з роботи у відомій IT-компанії-CallFire, щоб приєднатися до команди Михайла Саакашвілі, голови Одеської облдержадміністрації

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ресурс ain.ua.

Вона залишила посаду головного інженера компанії і вирішила повернутися з США в Україну. У команді Саакашвілі Люба обійматиме посаду технічного директора, тобто, фактично, відповідати за ІТ-напрям реформ.

Додому вона прилітає в середині серпня, поки що працює в команді реформаторів віддалено, намагаючись виробити план розвитку свого напрямку і налагодити зв'язки з тими, хто хотів би допомогти реформувати регіон.

Люба закінчила магістерську програму Могилянки у 2007 році за спеціальністю "комп'ютерні науки". Довгий час працювала над веб-розробкою в Україні, запускала власні інтернет-проекти. Ще будучи студенткою, брала активну участь у Помаранчевій революції. Після революції настало розчарування і Люба вирішила спробувати виїхати з країни, хоча вже працювала програмістом на хорошій посаді. У день захисту диплома їй прийшов лист про те, що вона виграла грін-карту (вона подавалася на грін-карту дев'ять разів). І розробник вирішила виїхати шукати роботу в США.

Спочатку їй вдалося влаштуватися в американську EzTexting. З часом вона в компанії піднялася з звичайного розробника до технічного директора. І навіть безпосередньо брала участь у відкритті офісу компанії в Києві (до речі, офіс відкривали в приміщенні разом з відомим аутсорсером Innovecs). Потім EzTexting стала частиною компанії CallFire.

Останні півтора року Люба поєднувала основну роботу і керівництво громадською організацією українців у США Razom for Ukraine, створену за часів Майдану, щоб допомогти Україні. У якийсь момент вона вирішила, що хоче присвятити свій час роботі, корисній для України і піти з роботи програмістом. 

Зараз вона складає план дій, розглядає можливості реалізації ІТ-проектів у місті та області (обласний бюджет не виділятиме на них фінансування, так що якщо розробники або компанії хочуть допомогти волонтерством, можна зв'язатися з нею в Facebook.