Пєсков каже, що російська фермерша, яка погрожує спалити свій врожай, заборгувала по кредитах

Фермеру з Курської області, яка пообіцяла спалити свій урожай через відсутність державної підтримки, відмовили в кредиті через велику заборгованість

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на ТАСС.

"З'ясувалося, що ця фермерша вже дуже сильно прокредитована, у неї заборгованість велика - ледь не астрономічна", - сказав Пєсков.

За словами прес-секретаря президента, це з'ясувалося після перевірки, проведеної міністерством сільського господарства.

Фермер і студентка з Курської області Анастасія Долгополова записала відеозвернення до президента Володимира Путіна. У ньому вона розповіла, що вирішила відкрити своє господарство після новин про те, що країни Заходу ввели санкції відносно Росії. Дівчина розраховувала на програму державної підтримки початківців фермерів.

Домогтися допомоги від влади Курської області або отримати кредит Долгополовой не вдалося. У підсумку вона за допомогою інших фермерів засіяла поле площею в 60 гектарів, але коштів на збирання врожаю, за її словами, у неї немає. Зберігати його також буде ніде.

Тому в зверненні до Путіна фермер пообіцяла спалити свій урожай. Ролик, опублікований на YouTube 28 липня, на момент написання новини зібрав понад 126 тисяч переглядів і понад 1300 коментарів.

За словами заступника губернатора Курської області Олексія Золотарьова, мати Долгополової вже брала кредити, а також отримала грант в 600 тис. рублів, і тепер належить з'ясувати, на що були витрачені ці гроші. Він зазначив, що, швидше за все, буде порушено кримінальну справу.