"Укроборонпром" направив правоохоронцям 40 звернень щодо незаконного постачання Росії військової продукції

Держконцерн "Укроборонпром" направив до правоохоронних органів 40 звернень щодо незаконних поставок української продукції військового призначення до Росії

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу "Укроборонпрому".

Як уточнили в дежконцерні, по 20 зверненнях вже розпочато кримінальні провадження.

"Кримінальні угруповання намагаються корупційними методами знайти шляхи поставок до Російської Федерації вітчизняної продукції військового призначення, виробленої на підприємствах-учасниках концерну. Тому "Укроборонпром" тісно співпрацює із правоохоронними органами щодо попередження та припинення подібних неправомірних дій, особлива увага приділяється боротьбі з корупцією як першопричиною порушень", - йдеться в повідомленні.

Військово-технічне співробітництво з Росією Україна призупинила із 2014 року, відразу після початку військових дій на сході країни. Нанівець були зведені як обмін технологіями та досвідом, так і виробнича кооперація. Водночас Україна запустила масштабну програму імпортозаміщення російських комплектуючих, в рамках якої, зокрема, освоєно більше 11 тис. виробів (із 30 тис. одиниць запчастин, які раніше імпортувалися з Росії).