Росія, роздерибанивши бюджет Сочі-2014, лізе організовувати Олімпіаду-2022

Організатори Олімпійських ігор-2014 у Сочі будуть задіяні в підготовці Олімпіади-2022, на проведення якої претендують Пекін і Алмати

Про це заявив президент Олімпійського комітету Росії (ОКР) Олександр Жуков, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "ТАСС".

"Хто б не переміг, оргкомітет майбутніх Ігор буде залучати фахівців, у тому числі і тих, хто готував Олімпіаду в Сочі. Справа в тому, що у Китаю не так багато досвіду проведення зимових змагань, особливо з альпійських дисциплін. Традиційно вони сильні в ковзанярських видах спорту, а от у нових для себе дисциплінах їм буде потрібно переймати досвід. Що стосується Алмати, то далеко не з усіх видів спорту вона проводила змагання рівня Олімпіади. І в разі перемоги, звичайно, місцевий оргкомітет буде залучати велику кількість фахівців. Як і волонтерів, у тому числі і з Росії", - сказав Жуков.

Місто, яке стане столицею зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор 2022 року, буде обране таємним голосуванням на сесії Міжнародного олімпійського комітету 31 липня.

Як уже повідомлялося, член МОК, президент Міжнародної федерації лижного спорту Жан-Франко Каспер відкрито заявив, що близько 13 млрд. євро було розкрадено під час підготовки до Сочі-2014. Саму Олімпіаду він назвав піар-проектом президента Росії Володимира Путіна.