Росія не хоче повідомляти викрадачам Савченко про кримінальне провадження проти них

Слідчий комітет Росії відреагував на запит ГПУ щодо кримінального провадження проти сімох громадян Росії

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на сайт Слідчого комітету Росії.

Слідчий комітет Росії підготував заяву у відповідь на запит ГПУ, де висловлене прохання вручити підозру сімом російським громадянам, які причетні до незаконного утримання української льотчиці і нардепа Надії Савченко.

"Замість розслідування всього цього свавілля, що коїться на Україні, вони зводять підсудну за скоєння вбивств російських громадян в ранг героя. Нічого дивного, ще раз повторюю, немає. Все це плоди тієї атмосфери ненависті і русофобії, яку принесла, як вони її називають, "революція гідності". Гідні послідовники Бандери!", - значиться заяві , під якою стоїть підпис керівника управління Слідкому Володимира Маркіна.

Наостанок в Слідкомі цитують Глеба Жеглова, даючи зрозуміти, що не передадуть своїм громадянам підозру ГПУ.

"А що стосується якихось кримінальних справ, які вони намагаються фабрикувати щодо російських громадян, перефразовуючи слова нашого улюбленого кіногероя: "... Дірку їм від бублика, а не Шарапова".

Нагадаємо, що заступник генпрокурора України Юрій Столярчук повідомив, що в Генпрокуратуру Росії передали запит про підозру сімом росіянам. Щодо двох співробітників Слідкому РФ, трьох суддів, чиновника МЗС Росії, а також громадянина Росії, який брав участь у затриманні Савченко, в Україні відкрито кримінальне провадження.