Російська фермерша звернулась до Путіна з погрозою спалити свій врожай

Кремль обіцяє перевірити звернення курського фермера Анастасії Долгополової, яка погрожує спалити власний врожай через відсутність державної підтримки

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Російську службу BBC.

Студентка і фермер Анастасія Долгополова записала відеозвернення до Путіна.

Протягом 4,5 хвилини вона розповідає, що розраховувала на підтримку державою вітчизняних виробників після введення Росією продуктового ембарго проти країн Євросоюзу.

"Я вирішила допомогти Батьківщині та відкрила власне фермерське господарство", - розповідає Довгополова.

Після довгих поневірянь їй вдалося засіяти 60 га пшениці. Але зібрати його самостійно вона вже не може – немає сил, техніки та місця для зберігання.

"На останні гроші ми вирішили купити 600 літрів солярки і вирішили спалити це поле. Бо виходу в нас немає. Продавати врожай за копійки не бачу сенсу", - каже Довгополова.

Вона обіцяє зробити це публічно, в присутності журналістів, щоб "усі побачили, як виконуються президентські програми в Курській області".

"Я впевнений, що наші колеги з Мінсільгоспу перевірять цю інформацію", - сказав прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков.

Він вважає, що потрібно перевірити, "куди зверталась дівчина, з якого приводу і на яких підставах по відношенню до її звернень було ухвалено ті чи інші рішення".