СБУ затримала свого співробітника за здирництво

Служба безпеки затримала свого корумпованого співробітника, який нещодавно пройшов співбесіду до Національного антикорупційного бюро

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу СБУ.

"Cлужба безпеки України спільно з Головною військовою прокуратурою затримала корумпованого співробітника відділу контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки ГУ СБ України у Києві та Київській області.Зловмисник систематично вимагав з підприємців, які діяли у сфері надання інформаційних послуг, гроші та дорогу комп’ютерну техніку, надаючи перевагу відомим світовим брендам", - йдеться в повідомленні.

В службі уточнюють, що корумпований співробітник в разі незгоди підприємців погрожував створенням перешкод у веденні бізнесу та вилученням високовартісної техніки. Під час обшуку у нього вилучили незаконно отримане комп’ютерне обладнання, планшети, ноутбуки, а також гроші.

"Слід зазначити, що корумпований співробітник СБУ нещодавно пройшов тестування та співбесіди на посаду слідчого-детектива Національного антикорупційного бюро України. За численними фактами злочинної діяльності "майбутнього співробітника" НАБУ зареєстровано кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України", - додають в СБУ.

Нагадаємо, що СБУ затримала чиновника Держприкордонслужби з Закарпаття під час отримання хабара.