У БПП звернулись до ГПУ з приводу "уряду у вигнанні" Азарова

Народний депутат Ірина Фріз (фракція "Блок Петра Порошенка") звернулася до ГПУ та СБУ з проханням надати висновки щодо кваліфікації дії осіб, причетних до створення "Комітету порятунку України"

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook, передає Еспресо.TV.

На думку нардепа, створення екс-прем'єром Миколою Азаровим "уряду у вигнанні" є "підготовкою Кремлем контрреволюційного органу управління з метою організації підривної діяльності на території України, дестабілізації внутрішньополітичної ситуації, зовнішньої підтримки окремих антидержавних політичних сил на місцевих виборах".

"Створення "альтернативних" органів влади на території країни-окупанта мають ознаки кримінального злочину", - написала Фріз.

Нардеп наголошує, що ідея заснування на території Росії "Комітету порятунку України" свідчить про те, що "Росія планує здійснення державного перевороту в Україні з поверненням до влади частини колишніх поплічників-колабораціоністів диктатора-втікача".

"У зв'язку з цим направляю звернення до Генеральної прокуратури України та Служби безпеки України з метою надання висновків щодо кваліфікації дій осіб, причетних до "Комітета порятунку України" за нормами чинного Кримінального кодексу України, а в разі наявності в їх діях складу злочину порушення кримінальних справ, оголошення їх у міжнародний розшук і проведення заочного суду над ними", - написала Фріз.

Раніше повідомлялось, що Микола Азаров створює "Комітет порятунку України".  А саме представлення комітету відбудеться  в четвер в готелі "Україна" в Москві.

На презентації "Комітету порятунку України" екс-депутата Володимира Олійника представлять як "альтернативного кандидата у президенти" України.