Близько 200 громад оберуть нову владу за новими принципами, - Зубко

У Мінрегіоні кажуть, що до середини серпня близько 200 громад об'єднаються та оберуть місцеву владу на виборах у жовтні

Про це під час робочої поїздки в Харківську область заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, повідомляє Еспресо.TV.

"За прогнозами Мінрегіону, до середини серпня близько 200 територіальних громад затвердять рішення про об’єднання. Де-факто на місцевих виборах 2015 року нові об’єднання обиратимуть собі нову владу", - сказав Зубко.

Він зазначив, що після внесення змін до Конституції України об'єднані громади закріплять за собою свої нові повноваження та отримають новий орган управління - виконавчий комітет.

"Люди починають розуміти і прораховувати вигоди, які вони отримають, утворивши об’єднану територіальну громаду. Вже зараз доходи місцевих бюджетів збільшились на 38% і за перше півріччя 2015 року склали 44,6 млрд грн завдяки бюджетній та фінансовій децентралізації", - зазначив урядовець.

Нагадаємо, 14 липня народні депутати проголосували за проведення місцевих виборів за новими правилами в другому читанні та в цілому.