Бойовики можуть піти в наступ 1 серпня, - Парубій

Учасники незаконних збройних формувань, що діють на сході України, обговорюють різні дати можливого наступу на сили АТО. Одна з таких дат - 1 серпня

Про це в інтерв'ю "5 каналу" повідомив віце-спікер Верховної Ради України Андрій Парубій, передає Еспресо.TV.

Він зазначив, що структури в Києві мають дані із середовища самих бандугруповань, які проговорюють різні дати і різні можливі терміни атаки.

"Остання дата, яку вони озвучували, було 1 серпня. Але хочу нагадати, що вже разів чотири такі дати озвучувались, і разів чотири ці дати не були підтверджені", - наголосив Парубій.

Водночас він визнав, що небезпека масштабної атаки залишається дуже високою.

"Я, і коли був секретарем РНБО, і зараз маю доступ до всіх наших розвідданих. І можу дійсно стверджувати, що концентрація сил і на кордоні з Україною, і концентрація сил окупантів на окупованій території в останній період - десь 2,5 місяці - є найвищою за весь період конфлікту", - підкреслив віце-спікер.

Він також висловив упевненість, що США погодяться дати Україні оборонну зброю, якщо терористи почнуть атакувати Маріуполь.

Нагадаємо, під час інтерв’ю Парубій також заявив, що питання створення міжнародного трибуналу з розслідування катастрофи літака Боїнг-777 "Малазійських авіаліній" буде перенесене на Генасамблею ООН.