Через санкції Росія вирішила завозити продукти з Мексики

Сільгоспвиробники з мексиканського штату Халіско протягом найближчих шести місяців починуть постачати свої товари на російський ринок

Про це повідомив посол Мексики в Росії Едуард Малаян, передає Еспресо.TV з посиланням на "РИА-Новости"

Як повідомив міністр розвитку штату Ектор Паділья, йдеться про постачання ягід, солодкого перцю, помідорів, авокадо і м'ясної продукції. 

"Це стало можливим після укладення прямої торговельної угоди між владою штату і Росією та візиту в Москву делегації місцевих підприємців", - зазначив Паділья.

"Після оголошення про санкції, у тому числі щодо постачання сільськогосподарської продукції в Росію, до наше посольство стали надходити численні заявки від мексиканських виробників на предмет заміщення тих чи інших продуктів продукцією місцевого виробництва", - сказав посол Росії в Мексиці Едуард Малаян.

За словами посла, це стосується в першу чергу фруктів, овочів молочної продукції, курячого м'яса, рибопродуктів.

"Нами були проведені зустрічі, зокрема в Халіско в травні цього року з ініціативи місцевої влади, на них було вирішено, що в якості першого кроку делегація виробників відправиться до Москви для вивчення ринку і його можливостей", - зазначив дипломат.

Малаян повідомив, що у вересні-жовтні очікується приїзд до Москви ще однієї місії Мінсільгоспу Мексики, до якої увійдуть представники сільгоспвиробників різних штатів Мексики.

"Це тільки початок розвитку відносин. Якщо раніше поставки носили поодинокий характер, то зараз мексиканці хочуть перевести їх на постійну основу", - сказав посол.

Нагадаємо, США розширили санкції відносно Росії. Зокрема, до санкційного списку включили сина Бориса Ротенберга Романа та сина Віктора Януковича Олександра, проти яких запроваджуються обмеження у зв'язку з ситуацією в Україні і приєднання Криму.

Крім того, раніше повідомлялось, що президент Росії Володимир Путін хоче, щоб санкційні продукти з ЄС знищувались просто на кордоні.