Ціни на нафту знову падають через видобуток ОПЕК

Світові ціни на нафту демонструють негативну динаміку в п'ятницю після того, як Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) знову заявила про збереженні поточного високого рівня видобутку

Вартість вересневих ф'ючерсів на північноморську суміш Brent зменшувалася на 0,28% - до 53,16 долара за барель. Ціна вересневих ф'ючерсів на нафту WTI опускалася на 0,6% - до 48,23 долара за барель, передає Еспресо.TV з посиланням на ПРАЙМ.

Генсек ОПЕК Абдалла Салем аль-Бадрі під час прес-конференції за підсумками енергодіалогу "Росія - ОПЕК" в четвер заявив, що картель не планує знижувати обсяг видобутку нафти всередині організації - показник залишається на рівні 30 млн барелів на день.

Заява глави ОПЕК показує, що організація має намір захистити свою частку ринку, конкуруючи зі сланцевої нафтою з США, вважають аналітики, опитані агентством Франс Прес.

"ОПЕК говорить ринку, що скорочення (видобутку, - ред.) не буде виходити з її боку", - наводить агентство слова інвестиційного аналітика Phillip Futures в Сінгапурі Деніела Анга (Daniel Ang). Нафтовий картель продовжує свою боротьбу за частку ринку, підсумував експерт.