Екс-голова УВС, якого побачили в Києві, торік завів до Донецької облради терориста Губарєва, - Геращенко

Екс-глава обласного УВС Романов, який нині проживає в Києві, в березні 2014-го завів до Донецької облради терориста Павла Губарєва

Про це на своїй сторінці в Facebook написав народний депутат, радник глави МВС України Антон Геращенко, передає Еспресо.TV.

"Щодо заяви мого товариша Єгора Фірсова про те, що він зустрів у Києві колишнього начальника УВС Донецької області Романа Романова, повідомляю наступне. Цей громадянин 3 березня 2014 завів до зали засідань Донецької обласної ради сумнозвісного наркомана-терориста Павла Губарева та забезпечив йому можливість виступити на сесії, незважаючи на протести депутатів ", - написав він.

Підозріла лояльність Романа Романова до дій сепаратистів, пише нардеп, змусила внести його профайл ще в минулому році до бази даних "Миротворець".

"За наявною інформацією, відразу після свого звільнення Романов проживав в окупованому Криму", - додав Геращенко.

Радник глави МВС зв'язався з одним з керівників СБУ і попросив його вжити термінових заходів для перевірки фактів роботи Романа Романова на посаді глави Донецького обласного УВС.

"Мій товариш, депутат Донецької обласної ради Віталій Карпачов, який не зрадив Україну, готовий дати свідчення про події тих днів, для того щоб у СБУ та Генеральної прокуратури була повна картина здачі інтересів України в кінці лютого, початку березня 2014 року, коли заразу сепаратизму, ще можна було спробувати придушити в зародку. Подробиці тієї пам'ятної сесії, на якій Роман Романов забезпечив "гастролі" Губарєва можна прочитати в статті Віталія Кропачева. Його контакти я також передав в СБУ", - зазначив нардеп.

Геращенко звернувся до СБУ та ГПУ.

"Прошу перевірити дії всіх начальників міліції, служби безпеки, прокурорів, керівників органів державної влади та місцевого самоврядування з моменту початку цілеспрямованих антиукраїнських виступів в південних і східних областях України і дати систематизований звіт про те, хто залишився вірним присязі, а хто зрадив інтереси України ", - сказав Антон Геращенко.

За словами Геращенка, йому не зрозуміло як можуть себе спокійно почувати і знаходиться на території України особи, "які організували і проводили так званий референдум 11 травня в містах Донбасу".

"Такі як секретар Донецької міської ради Богачов, колишній мер Горлівки Клеп та інші. Якщо у правоохоронних органів не вистачає інформації про дії сепаратистів та осіб, які їх покривали, то ласкаво прошу на сайт "Миротворець". Там 41000 профілів сепаратистів, терористів і їхніх пособників. Роман Романов там теж є!" - резюмував він.