Зниклий малайзійський літак навмисне збили з курсу - розвідка США

Аналіз розвідки США встановив, що зниклий малайзійський Boeing MH370 навмисне скерували неправильним шляхом

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на CNN.

За попередніми оцінками американської розвідки, перед зникненням хтось у кабіні пілотів навмисне скерував літак MH370 поза курсом.

"Аналітики дослідили численні зміни курсу літака після того, як він зійшов із планованого маршруту з Куала Лумпур до Пекіну. Вони стверджують, що хтось у літаку навмисне скерував його до специфічних точок над індонезійською територією, а потім у напрямку Індійського океану. Це розслідування проводилося для внутрішніх потреб американського уряду і не пов’язане з розслідуваннями влади Малайзії", - повідомляє видання.

Як зазначають CNN, в опублікованому раніше звіті міністерства транспорту Малайзії стверджувалося, що "у звичках чи зацікавленнях капітана корабля, другого пілота і екіпажу не було ознак соціальної ізоляції, зловживання алкоголем і наркотиками".

Хоча оцінки американської розвідки не надають інформації про те, що сталося із судном, вони служать на користь версії умисного спричинення авіакатастрофи одним із пілотів.

Нагадаємо, уламки зниклого малайзійського літака знайшли нещодавно в Індійському океані. ЗМІ повідомляли, що вони, однак, не допоможуть встановити причин авіакатастрофи, оскільки минуло забагато часу.