На Львівщині прикордонники перехопили майже 150 кг бурштину

Сьогодні вночі у пункті пропуску "Шегині" на Львівщині, що на кордоні з Польщею, прикордонники завадили спробі вивозу з України майже 150 кг бурштину

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Державної прикордонної служби України.

У ДПСУ зазначили, що інформацію про можливе перевезення через кордон значної партії бурштину співробітники оперативних підрозділів Держприкордонслужби отримали ще напередодні.

"Близько опівночі, під час здійснення заходів контролю у пункті пропуску, правоохоронці звернули увагу на два автомобілі іноземної реєстрації, що слідували на виїзд з України по смузі руху "зелений коридор". За кермом транспортних засобів перебували громадяни України, мешканці Львівської області", - йдеться у повідомленні.

Під час візуального огляду було виявлено, що багажні відділи обох автівок завантажені поліетиленовими пакунками. З метою перевірки їх спрямували на додатковий огляд у спеціальний павільйон пункту пропуску.

У результаті огляду спільною прикордонно-митною групою було зафіксовано факт незаконного вивезення з України майже 150 кілограмів необробленого каміння бурштину.

Наразі тривають заходи документування та встановлення всіх обставин даного правопорушення.

Нагадаємо, 29 липня у Дубровицькому районі Рівненської області, в селі Крупове, під час обстеження місця незаконного видобутку бурштину на співробітників міліції напали місцеві жителі, які палицями завдали їм тілесні ушкодження.

Фото: dpsu.gov.ua