ТЕС у Слов'янську знову зупинила роботу

Слов'янську ТЕС (входить до складу ПАТ "Донбасенерго") через відсутність палива знову зупинено

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на прес-службу "Донбасенерго".

"Сьогодні на початку доби (о 0.00 год) енергетики Слов'янської ТЕС були змушені знову зупинити генеруючі потужності. Причина вже традиційна - відсутність палива (вугілля), а точніше - неможливість налагодити його регулярне постачання на паливні склади електростанції", - йдеться у повідомленні.

У компанії уточнили, що за липень, пропрацювавши лише 17 днів, станція змогла виробити й передати в ОЕС України 155 тис. МВт. год електроенергії. За умови стійкого паливозабезпечення і безперебійної роботи енергоблока №7, Слов'янська ТЕС змогла б згенерувати і передати для потреб держави до 300 МВт. За підрахунками експертів, нестача електроенергії в об'єднаній енергосистемі України сягає 3000 МВт. Таким чином, маючи можливість працювати, Слов'янська ТЕС забезпечувала б 1/10 покриттів потужності (до 324 МВт).

У "Донбасенерго" підкреслили, що ця ситуація вкрай загрозлива, враховуючи необхідність не лише забезпечувати поточну роботу електростанції, а й готуватися до проходження осінньо-зимового періоду 2015-2016 рр. Наразі на паливному складі Слов'янської ТЕС знаходиться 0,1 тис. тонн вугілля і 18,1 тис. тонн вугілля на відповідальному зберіганні, яке не може бути використане у виробничій діяльності внаслідок арешту його правоохоронними органами.

Зараз на шляху проходження до Слов'янської ТЕС знаходиться 151 піввагон (10,4 тис. тонн), що при роботі блока в однокорпусному режимі може забезпечити роботу станції впродовж трьох днів. Проте це вугілля з неконтрольованої Україною території не перевозиться через нестачу необхідної кількості тепловозів і дизпалива на Донецькій залізниці. У цьому зв'язку на станції Постникове простоюють 52 вагонів, на станції Пелагеївській - 45 вагонів, на станції Слов’яносербська і Мануїлівка - 37 вагонів. Накопичення вантажів по станціях знизило відвантаження зі збагачувальних фабрик.

Нагадаємо, 27 липня Слов'янська ТЕС запускалася для покриття дефіциту потужностей в енергосистемі України за наявності вугілля на складі всього 6,4 тис. тонн і була вимушена працювати "з коліс" (вугілля з вагонів відразу подавалося для спалювання на блоки).

Для генерації електроенергії на Слов'янській ТЕС потрібні 4-7 тисяч тонн вугілля на добу залежно від режиму роботи блока №7.

Читайте також: Запасів вугілля на ТЕС України залишилось всього на добу.