Тисяча рокерів в Італії заспівали хіт Foo Fighters

Майже тисяча музикантів з усієї Італії влаштувала в місті Чезена музичний флешмоб, виконавши пісню Learn to Fly американської групи Foo Fighters

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Lenta.ru.

До акції приєдналися італійські вокалісти, гітаристи, бас-гітаристи і ударники. Таким чином вони вирішили попросити Foo Fighters приїхати з концертом в Чезену. Відеозапис флешмобу опублікована на YouTube і набрав більше 4-х мільйонів переглядів. 

Організатор акції Фабіо Заффагніні у фіналі ролика зазначив, що на підготовку флешмобу був витрачений рік.

"Італія - країна, в якій мрії можуть легко збутися, це територія пристрасті і творчості", - додав Заффагніні.

Музиканти Foo Fighters відреагували на флешмоб в Twitter: "Як приємно, Чезена ..."

Група приїде в Італію восени - 13 листопада у неї запланований концерт в Казалеккио-ді-Рено, приблизно в годині їзди від Чезени. Нещасний випадок в Гетеборзі, коли фронтмен Дейв Грол зламав ногу під час виступу, не завадить музикантам відправитися в тур.

Пісню Learn to Fly колектив записав в 1999 році. Вона увійшла в третій альбом групи There Is Nothing Left to Lose. Композиція потрапила на перші рядки музичних чартів у Канаді та США. Крім того, увійшла в топ-100 пісень в Нідерландах, Австралії, Нової Зеландії, Швеції та Великобританії.

Foo Fighters зібрав в 1995 році Дейв Грол після смерті Курта Кобейна і розпаду групи Nirvana, де він був барабанщиком. Всього колектив випустив вісім студійних альбомів. За платівку Wasting Light (2011) Foo Fighters отримали п'ять премій "Греммі".