У Мінсоцполітики повідомляють, що 70% заяв громадян на субсидії вже задоволено

Близько 70 відсотків тих заяв і декларацій для отримання субсидії на сплату житлово-комунальних послуг, які подавалися громадянами, вже розглянуто і задоволено позитивно

Про це сказав директор департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соцполітики України Віталій Музиченко, пише Еспресо.TV із посиланням на Радіо Свобода.

За його словами, на сьогодні понад 1,8 мільйона українців вже отримали субсидії на сплату житлово-комунальних послуг.

Він також додав, що нині в роботі органів соцзахисту перебуває близько 550–600 тисяч заяв.

"Це об’єктивна причина того, що органи соцзахисту не можуть одночасно опрацювати всі заяви. Але в будь-якому випадку заява буде розглянута. Кожна людина отримає повідомлення і субсидія буде призначена з того місяця, в якому людина звернулася за її призначенням. Що стосується тих, хто ще не звертався, ми активно агітуємо зробити це вже зараз і не чекати опалювального періоду, коли люди отримають платіжки і коли можуть бути черги", – зазначив Віталій Музиченко.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк закликає Службу безпеки і Міністерство внутрішніх справ розібратися з причинами низьких темпів оформлення субсидій на житлово-комунальні послуги в регіонах.

За словами Яценюка, проблеми з оформленням субсидій існують у Херсонській, Сумській, Харківській і Запорізькій областях.