У Росії підбурюють Париж відповісти Києву на санкції проти вояжерів до Криму

Голова конституційного комітету Ради Федерації Росії Андрій Клішас розраховує, що МЗС Франції відреагує на рішення Служби безпеки України заборонити в'їзд в країну французьким депутатам, які відвідали анексований Крим

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "РИА Новости".

"Цікаво, чи буде адекватна реакція МЗС Франції на цю безпрецедентну з правової точки зору і хамську по відношенню до французької держави і парламенту Франції дію з боку європейської України", - заявив Клішас.

Голову конституційного комітету особливо здивувало порушення кримінальної справи стосовно членів французького парламенту, що відвідали Крим.

"Всі ці дії керівництва України, зроблені в останні дні, дійсно слабко співвідносяться зі здоровим глуздом і зовсім не спрямовані на врегулювання внутрішньої кризи", - вважає він.

Нагадаємо, Служба безпеки України заборонила в'їзд в країну на три роки французьким депутатам, які раніше відвідали Крим.

Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу за фактом поїздки французьких депутатів у Крим.

Як відомо, в Криму побувала делегація французьких депутатів, більшість з яких від партії "Республіканці" Ніколя Саркозі. У Севастополі та Ялті вони зустрілись з окупаційною місцевою владою та представниками нацменшин. МЗС Франції вважає це порушенням міжнародного права.