В Авдіївці правоохоронці вилучили в місцевого жителя арсенал зброї

Правоохоронцями Авдіївки затриманий місцевий житель, який зберігав зброю та боєприпаси у покинутому будинку

Під час обшуку вилучено гранатомет РПГ та велику кількість боєприпасів. Зловмиснику загрожує до 7 років позбавлення волі, передає Еспресо.TV із посиланням на прес-службу МВС.

За словами начальника сектора карного розшуку Авдіївського міського відділу міліції Владислава Мріхіна, 31 липня до співробітників Авдіївського МВ ГУМВС України в Донецькій області надійшла оперативна інформація, що місцевий мешканець 1991 року народження зберігає боєприпаси у покинутому будинку неподалік від свого помешкання.

"В ході оперативно-пошукових заходів інформація підтвердилася. Під час обшуку правоохоронцями виявлено та вилучено гранатомет РПГ, 1 бойову гранату РГД, 6 підствольних гранат, постріл від РПГ та 90 патронів калібру 5,45 мм. Наразі зловмисника затримано, походження боєприпасів встановлюється", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами" Кримінального кодексу України. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Фото: МВС