Меркель висуватиме свою кандидатуру на посаду канцлера Німеччини учетверте, - ЗМІ

Повідомляється, що Ангела Меркель має намір балотуватися на пост канцлера ФРН

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Дзеркало тижня", яке цитує Der Spiegel.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель збирається взяти участь у наступних виборах в 2017 році, тобто поборотися за свій пост учетверте. Імовірно, що про висунення кандидатури Меркель на посаду канцлера Німеччини буде оголошено на початку 2016 року.

Повідомляється, що дане питання вже обговорювалося Меркель з керуючим директором Християнсько-демократичного союзу Клаусом Шюлером і секретарем цієї партії Петером Таубером. За даними німецького видання, про висунення кандидатури Ангели Меркель на посаду Федерального канцлера вчетверте буде оголошено на початку 2016 року.

На початку липня WikiLeaks опублікував інформацію про те, що Агентство національної безпеки (АНБ) США протягом декількох десятиліть прослуховувало ключові телефонні номери німецького керівництва, зокрема стеження велося за трьома канцлерами Німеччини. Також WikiLeaks розмістив розшифровку переговорів Ангели Меркель, перехоплених АНБ.

"Опубліковані сьогодні дані показують, що більшість американських політиків з вищих ешелонів влади були в курсі планів канцлера Ангели Меркель про подолання міжнародної фінансової кризи і проблем банків Єврозони. Її приватні погляди на позицію Обами щодо іранської ядерної програми також потрапили до рук співробітників АНБ, коли була перехоплена розмова Меркель з наслідним принцом ОАЕ Мухаммедом аль-Нагаяном", - йдеться на сайті WikiLeaks. Ця розмова мала місце в березні 2009 року.