Ситуація навколо Донецька загострилася, - ОБСЄ

Спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі зафіксували напружену обстановку в Донецьку та в районі Донецького аеропорту

Про це йдеться у звіті місії за 31 липня, повідомляє Еспресо.TV.

В ОБСЄ наголосили, що ситуація в Донецьку та навколо Донецького аеропорту в ніч з 30 на 31 липня, а також 31 липня була напруженою.

"30 липня зі своїх позицій в центрі Донецька з 19:35 спостерігачі фіксували 40 вихідних пострілів з артилерійських і зенітних гармат у 2-5 км на захід і південний захід від позиції місії", - йдеться у звіті.

Крім того, 31 липня, перебуваючи на території залізничного вокзалу Донецька, між 8:05 і 13:00 спостерігачі помітили шість вибухів і кілька пострілів зі стрілецької зброї і легких озброєнь в 3-5 км на північ, захід, північний захід.

Місія ОБСЄ також чула 68 вибухів у 4-5 км на південь і південний захід. У місії дійшли висновку, що стріляли з тренувального майданчика.

"Між 12:45 і 18:00 СММ чула 38 вибухів у 3-8 км на північ, північний схід, північний захід і захід від своєї позиції. Спостерігачі зафіксували один вхідний зенітний постріл в 3 км на захід від позиції місії", - зазначається у звіті.

Також між Донецьком і Кураховим, на відстані 300 м на схід від блокпосту ЗСУ, СММ зафіксувала 10 влучень в дорогу і навколишні поля.

"Спостерігачі помітили фрагменти 82-мм міномета (хвости та інші). Вони також побачили свіжі траву і бруд, ймовірно, відкинуті вибухом на дорогу. СММ не зупинилася з міркувань безпеки", - підкреслюється в звіті.

Нагадаємо, нещодавно патруль спеціальної моніторингової місії ОБСЄ був змушений залишити селище Жовтень, підконтрольне бойовикам, і повернутися на базу в Маріуполь під тиском озброєного представника "ДНР".