Українці вибороли "срібло" і "бронзу" Олімпійського фестивалю

В останній змагальний день на XIII літньому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі в Тбілісі українські спортсмени здобули ще дві нагороди

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Національного олімпійського комітету України.

Так, спортивний гімнаст Едуард Єрмаков у вправах на брусах завоював срібну медаль. У сумі українець набрав 14,450 бала. Перше місце посів представник Великої Британії, "бронза" - у гімнаста з Франції.

За словами головного тренера збірної України зі спортивної гімнастики Олександра Горіна, Єрмаков міг виконати свою вправу ще краще.

"Взагалі на цьому Олімпійському фестивалі ми втратили чимало можливостей, але завжди приємно, коли є медаль. Що стосується Едуарда, то він 14 разів виходив на помост, і 14 разів у нього успішні виступи. У вправах на кільцях у нього взагалі найскладніша комбінація і найсильніша складова", - наголосив тренер.

В свою чергу срібний призер Фестивалю Едуард Єрмаков так прокоментував свій сьогоднішній виступ: "Задоволений, що вдалося піднятись на п’єдестал пошани. Можна було вигравати, але не вийшло, буду далі працювати".

Крім того, український дзюдоїст Олексій Бабенко в категорії до 90 кг здобув "бронзу", тим самим принісши до скарбнички української збірної на Європейському юнацькому олімпійському фестивалі в Тбілісі десяту нагороду.

Наразі в активі українських юних олімпійців три золоті, шість срібних та одна бронзова медалі.

Нагадаємо, жіноча команда з України стала найкращою на світовій першості зі стрільби з лука у Копенгагені.