Японське посольство підтвердило, що журналіст, який оселився в "Шереметьєво", - громадянин Японії

Посольство Японії в Росії підтвердило, що громадянин, який проживає вже кілька місяців в "стерильній" зоні столичного аеропорту "Шереметьєво" є підданим Японії

Про це повідомив прес-аташе японського диппредставництва Кутару Уцукі, передає Еспресо.TV з посиланням на "РИА-Новости" 

За інформацією ЗМІ, 36-річний японець Тетсуо Або знаходиться в "стерильній" зоні московського аеропорту "Шереметьєво" з кінця травня. В інтерв'ю НТВ він заявив, що основною причиною для цього стали політичні міркування. За словами Або, журналіста за фахом, через те, що він змушений публікувати неправду, він не хоче повертатися додому і просить надати допомогу в отриманні російського громадянства.

"Наш співробітник зустрівся сьогодні з ним в аеропорту і ми з'ясували, що він - громадянин Японії", - сказав прес-аташе.

За словами Уцукі, співробітники посольства, які зустрічалися з громадянином Японії перевірили його стан здоров'я і відзначили, що він знаходиться в аеропорту по своїй волі. Інших подробиць зустрічі прес-аташе не уточнив.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що японський журналіст вже два місяці живе в російському аеропорту і випрошує громадянство.