Наступний Всесвітній конгрес кримських татар може пройти в Києві

Наступне засідання Всесвітнього Конгресу кримських татар пройде через чотири роки в столиці звільненого від окупації Криму або в столиці України - Києві.

Про це повідомляється на сторінці у Facebook  уповноваженого президента України у справах кримськотатарського народу, нардепа Мустафи Джемілєва, передає Еспресо.TV.

"За пропозицією лідера кримських татар Мустафи Джемілєва, було прийнято рішення провести наступне засідання Конгресу в столиці звільненої від окупації Автономної Республіки Крим, м. Акмесджіт (Сімферополь, - Ред.), на батьківщині кримськотатарського народу, або в столиці України - Києві. Наступний з'їзд має бути проведений через чотири роки", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що в Анкарі пройшов II Всесвітній конгрес кримських татар. Президент України Петро Порошенко, в своєму зверненні до його учасників, заявив про намір надати українському Криму автономію у складі української держави. Учасники конгресу звернулись до світової громадськості із закликом визнати політику Росії щодо кримськотатарського народу геноцидом.