Американці винайшли компактний літаючий автомобіль

Американський стартап Terrafugia, що базується в штаті Массачусетс, представив проект гібридного транспортного засобу - електроаеромобіля TF-X

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на TechCrunch.

Крім інформації про майбутні технічні характеристики інноваційного транспортного засобу, представники компанії також продемонстрували його недавно розроблений дизайн - Outer Mold Line (OML) for the TF-X.

Аеромобіль матиме одне крісло для пілота і три пасажирських. Він буде оснащений системою вертикального зльоту і посадки, що складається з двох розкладних спеціальних гондол гвинтів. За своїми розмірами літаючий автомобіль не буде перевищувати звичайний позашляховик, і його можна буде містити у звичайному гаражі.

На землі аеромобілем можна буде керувати як звичайним автомобілем, а в польоті керування на себе візьме комп'ютерна система. Водієві необхідно буде лише вказати координати точки старту і місця призначення. Дальність польоту може скласти до 805 кілометрів, а його швидкість 322 кілометри на годину.

Потужність двигуна декларується на рівні 300 кінських сил. Про батареї  точної інформації поки що немає. За словами представників фірми, вони будуть підзаряджатися під час руху.

Найближчим часом дизайн-макет нового Аеромобіля пройде серію випробувань в аеродинамічній трубі. Очікується, що продажі TF-X почнуться в 2021 році.

Нагадаємо, що на початку літа компанія Lexus представила літаючий скейборд із фільму "Назад у майбутнє".