Амурського тигра Путіна розстріляли

У Росії шукають невідомих, які застрелили амурського тигра зі спецпроекту президента РФ Володимира Путіна із захисту тварин

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Коммерсант.ru.

Мертву тварину виявили велотуристи 29 липня за вісім кілометрів від селища Солонцевий. Вона лежала на узбіччі лісовозної траси. Назад група рухалася 1 серпня, проте тіла тигреняти на тому місці вже не було. Туристи повідомили про надзвичайний випадок владі.

У довжину тигреня було трохи більше метра, важило не більше 50 кілограмів. Очевидці розповіли, що сліди від вогнепальних поранень було видно на шкірі і голові тварини, з чого вони зробили висновок, що тигреня розстріляли впритул.

Поліцейські Хабаровського краю проводять перевірку інформації про виявлення мертвого тигреняти в районі імені Лазо. Слідчо-оперативна група поліції виїхала на місце події в район селища солонцевих для перевірки інформації про загибель тигреняти.

Амурський тигр (також відомий як уссурійський або далекосхідний) занесений до Червоної книги Росії. В кінці 30-х років тварини опинилися на межі зникнення.