На Закарпатті контрабандисти побили прикордонника

У ніч проти 3 серпня у Закарпатській області контрабандисти побили прикордонника, що перешкоджав переправити в Румунію цигарки

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу голови Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля.

"Інцидент трапився в ніч на понеділок (3.08) на "зеленому" кордоні між Україною та Румунією. У Рахівському районі поблизу контрольно-слідової смуги мукачівський прикордонник помітив кількох громадян, що намагалися перенести на румунську територію ящики із цигарками", - йдеться у повідомленні.

Під час затримання порушники накинулися на прикордонника, побили його і втекли. Зараз їх розшукують правоохоронці.

"Кордон зі Словаччиною та Угорщиною практично стоїть, спроб крупних партій контрабанди у цих напрямках немає. Однак залишаються проблеми на українсько-румунському кордоні. Щодоби тут затримують порушників, що тягнуть у Румунію контрабанду", - розповів Москаль.

Минула ніч не стала винятком - у Рахівському районі виявили сховок із 10 ящиками цигарок, готовими для переправки через "зелений" кордон.

"Найближчим часом я відвідаю прикордонні з Україною повіти Румунії для зустрічей із представниками тамтешньої влади та силових органів і посилення боротьби з контрабандою. Справжніх результатів ми досягнемо тільки тоді, коли контрабанді будуть протистояти по обидва боки кордону", - наголосив очільник Закарпаття.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що через слідчо-оперативні дії угорських силовиків на українсько-угорському кордоні виникли величезні черги.