Президент МОК захистив звинувачених у вживанні допінгу росіян

Томас Бах закликав дотримуватися презумпції невинуватості легкоатлетів, згаданих у документальному фільмі про допінг німецької телекомпанії ARD

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ТАСС.

"Якщо факти застосування допінгу будуть доведені, то МОК на це обов'язково відреагує. Поки ж це лише спекуляції, і ми повинні дотримуватися презумпції невинуватості", - заявив Бах.

1 серпня, німецька телекомпанія ARD випустила черговий документальний фільм, в якому описуються випадки застосування допінгу у російської легкій атлетиці.

Автори стрічки заявили, що разом з журналістами британського видання The Sunday Times отримали доступ до бази даних Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF). У ній міститься більше 12 тисяч аналізів близько п'яти тисяч спортсменів в період з 2001 по 2012 рік.

Російські легкоатлети також виявилися серед підозрюваних. За версією творців фільму, у зазначений період більше 80 відсотків медалей у змаганнях на витривалість на Олімпіадах і чемпіонатах світу росіяни завоювали нечесним шляхом.

Раніше ця ж телекомпанія випускала документальні фільми про допінг у російській легкій атлетиці, а також незаконне отримання Росією прав на проведення чемпіонату світу з футболу 2018 року.